Nove tenzije iznad Crnog mora

Dva ruska lovca Su-30 pratila su iznad Crnog mora dva američka bombardera B-1B koji su leteli prema ruskoj granici, pa su američki piloti promenili kurs.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.10.2021.

10:44

Nove tenzije iznad Crnog mora
EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

To je saopštio danas Nacionalni centar za odbranu Ministarstva odbrane Rusije.

Kako je precizirano u saopštenju, ruski radari su juče otkrili iznad Crnog mora ciljeve koji su se približavali granicama Rusijem, prenosi Sputnjik.

"Radi identifikovanja vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuta dva lovca Su-30 iz sastava dežurnih snaga pomorske avijacije i protivvazdušne odbrane Crnomorske flote. Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao dva supersonična strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 i ispratili ih iznad Crnog mora", saopštio je Centar.

Nakon što su strani vojni avioni skrenuli sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili na matični aerodrom.

"Povrede državne granice Ruske Federacije nisu bile dozvoljene", zaključuje se u saopštenju.

U Centru su naglasili da je let ruskih aviona izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: