Sme da se čita samo šta je vlast odobrila: Ažuriran spisak

Kinesko regularno telo za internet objavilo je spisak internet servisa za vesti. Dozvoljeni samo zvanično odobreni izvori.

Izvor: Tanjug

Sreda, 20.10.2021.

08:41

Sme da se čita samo šta je vlast odobrila: Ažuriran spisak
Ilustracija: 13_Phunkod/shutterstock

Kineska administracija za sajber prostor (CAC), vodeće regulatorno telo za internet u toj zemlji, objavila je danas ažurirani spisak od 1.358 internet servisa za vesti i instrukciju da pružaoci usluga javnog informisanja mogu da prenose informativne sadržaje samo iz zvanično odobrenih izvora.

Lista internet serisa objavljena je u jeku novih regulatornih mera za različite industrijske sektore, uključujući i medijsku sferu, prenosi Rojters.

Kineski regulator je istakao da internet servisi, koji prenosi informativne sadržaje, moraju da se pridržavaju najnovije liste dozoljenih izvora, uz upozorenje da će svi koji se ne budu pridržavali pravila biti suočeni sa sankcijama i kaznama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: