Ljubljana opet na nogama – najmanje jedan uhapšeni VIDEO/FOTO

Više hiljada demonstranata opet je danas u Ljubljani protestovalo zbog protivepidemijskih mera vlade Janeza Janše, posebno obaveznih kovid propusnica.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 20.10.2021.

21:15

Ljubljana opet na nogama – najmanje jedan uhapšeni VIDEO/FOTO
Tanjug/AP Photo/Petr David Josek

Među okupljneima je bilo i onih koji su tražili ostavku vlade.

Neprijavljen protest još traje u večernjim satima, uz povećano prisustvo policije, ali za sada bez izgreda i intervencije policije koja je kordonom sprečila odlazak demonstranata pred zgradu parlamenta, te identifiovala nekoliko osoba među demonstrantima, a najmanje jednog i privela, prenosi Hina.

Opozicija je danas u parlamentarni postupak inače uložila zahtev za opoziv ministra unutrašnjih poslova Aleša Hojsa, predloživši njegovu smenu zbog kako kažu preterane upotrebe represivnih mera prema demonstrantima u zadnjih nekoliko protestnih okupljanja.

Hojs ima poverenje premijera Janeza Janše koji je prošle godine odbio njegovu ostavku nakon jedne medijsko-političke afere.

Opozicija je za interpelaciju ministra prikupila 43 potpisa poslanika, skoro polovinu od ukupnog broja članova parlamenta u kojem je 90 poslanika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: