Na srpskoj granici svašta je stalo: Pečurke, van Gog, hašiš "za negu kose"...

Osim novca, dokumenata i cigareta koji se najčešće krijumčare, carinici mogu naići i na pečurke, umetnička dela, maske za kosu...

Izvor: B92

Utorak, 19.10.2021.

13:43

Na srpskoj granici svašta je stalo: Pečurke, van Gog, hašiš
Foto: Uprava carina

Pre nedelju dana, carinici na prelazu Gostun su naišli na neobičan "suvenir" - halucinogene pečurke. Naime 29-godišnji Šapčanin, imao je ideju sa sobom iz Crne Gore ponese ove pečurke. Iako je reč o samo nekoliko grama, zabranjeno je prenošenje biljaka sa psihoaktivnim dejstvom.

Vinsent van Gog i Pjer Bonar u "reno tvingu"

Carinici i policajci su na Batrovcima, ispod sedišta "reno tvinga" našli torbu sa pet umetničkih slika poznatih svetskih slikara. Da li su to originalna dela Vinsenta i Pjera, ili samo kopije, biće utvrđeno istragom.

Maska za kosu koja maskira kokain i hašiš

Trojica Nemaca koji su krenuli u Tursku, nisu mogli da ubede carinike, da su kokain i hašiš neophodan sastojak maske za kosu.

Češljugare bez pasoša

U autobusu su carinici pronašli pet češljugara koje se smatraju strogo zaštićenom vrstom. Vozač autobusa je pristao da uz nadoknadu spakuje ptice u prtljažniku i na drugom redu sedišta. Češljugari sada uživaju u ZOO vrtu Palić.

220 ribica na Horgošu

Putnik iz Češke, poneo je sa sobom 220 akvarijumskih ribica.

Specijalni efekti kao na filmu

Ka našoj zemlji se uputio 44-godišnji Mađar, koji je "zaboravio" je da izvadi aparate, hemikalije, i pirotehnička sredstva iz auta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: