Đorđe Joksimović započeo štrak glađu: Deca nisu vraćena

Đorđe Joksimović započeo je jutros štrajk glađu ispred Centra za socijalni rad jer, tvrdi, nadležni mu još nisu vratili decu, pored pravosudne odluke.

Podeli
printskrin: TV Prva
printskrin: TV Prva

"Đorđu Joksimoviću nisu oduzeta deca zbog siromaštva, ima nešto drugo - sud je rekao" VIDEO

U pravosudnoj odluci stoji da mu se vraća starateljstvo nad njegove tri maloletne kćerke.

Kako je Tanjugu rekao, razlog zbog kog mu deca nisu vraćena je što Centar za socijalni rad još nije od suda dobio zvanično ovu presudu.

"Ja sam jutros došao kod direktorke Centra za socijalni rad da pitam kada će mi deca biti vraćena, ona mi je rekla da nisu još dobili ništa od suda", naveo je Joksimović.

On kaže da će ispred Centra štrajkovati glađu dok mu se deca ne vrate, koliko god to trajalo.

Joksimović je naveo da je doneo pravosnažnu presudu koju je dobio, ali da u Centru nisu hteli da je pogledaju, dok im zvanično ne stigne iz suda.

"Meni je advokat koji me zastupa poslao presudu i mi smo čekali da se to zvanično završi, nisam želeo ništa da objavljujem javno dok presuda ne stigne, da sve bude po zakonu. Znači, dobio sam presudu, a oni mi ne vraćaju decu. Ministar koji je rekao da mi se deca vraćaju treba da stoji iza toga, a ne da nema ingerencije nad svojom institucijom", dodao je Joksimović.

Direktorka Centra za socijalni rad Kragujevac, Jelena Mitrović, nije želela da daje izjavu za medije, rekavši da je u pitanju porodični slučaj iz kojeg je javnost isključena.

Na pitanje Tanjuga da prokomentariše da li je Centru stigla presuda iz Osnovnog suda, ona je prekinula vezu.

U međuvremenu, Joksimović je obavestio medije da su ga pripadnici policije legitimisali ispred Centra za socijalni rad i upozorili da ne pravi incidente.

Joksimovićeve kćerke, tri maloletne devojčice, trenutno se nalaze kod hranitelja u Kragujevcu, kojima su dodeljene pre četiri meseca, nakon što su premeštene iz hraniteljske porodice iz Topole, kod kojih su bile prethodnih godina.

Oca su do sada viđale vikendom.

Posle šest godina, iz Ministarstva za brigu o porodici i demografiju saopšteno je da je nadležni sud doneo prvostepenu odluku o vraćanju roditeljskog prava ocu dece.

Joksimoviću su 2015. godine oduzete tri maloletne kćerke, a on je pet puta pešačio iz Kragujevca do Beograda, kako bi ponovo apelovao na nadležne organe da mu vrate decu.

Prema pisanju medija, deca su mu, oduzeta zbog, kako je ispričao ranije, bolesti njegove žene. Supruga mu je i dalje na lečenju, a Đorđe, koji nije radio u vreme kada su mu oduzeta deca, sada ima stalno zaposlenje i tvrdi da ima uslove da mu deca budu vraćena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 184 idi na stranu