Ubedljiv poraz vs ubedljiva pobeda VIDEO

Na jučerašnjim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji, Srpska lista je osvojila vlast u devet opština.

Izvor: B92

Ponedeljak, 18.10.2021.

19:58

Ubedljiv poraz vs ubedljiva pobeda VIDEO
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Demokratska partija bivšeg lidera Kadrija Veseljija u pet, rugovisti i pristalice Ramuša Haradinaja u po dve.

Samo Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija, čeka drugi krug, ali sa samo 12 kandidata u 21 opštini.

Da je Kurti doživeo totalni debakl govori činjenica da od 38 opština u kojima su bili izbori ni u jednoj nije dobio dovoljan broj glasova za pobedu u prvom krugu.
Sa druge strane, ubedljiva pobeda kandidata Srpske liste, dok će drugi izborni krug od 10 srpskih opština biti održan samo u Klokotu, gde je kandidat ove koalicije u značajnoj prednosti u odnosu na svog protivkandidata Strahinju Spasića.

U Leposaviću je kandidat Srpske liste Zoran Todić, po podacima CIK pobedio sa 97,85 odsto glasova, a u Novom Brdu Saša Milošević iz iste koalicije sa 64,09 odsto glasova.

Dalibor Jevtić, potpredsednik Srpske liste pobedio je u Štrpcu sa 59,36 odsto glasova, a u Zubinom Potoku Srđan Vulović takođe kandidat Srpske liste dobio je 83,49 odsto glasova.

U Zvečanu je pobedu odneo Dragiša Milović, Srpska lista, sa 98,45 odsto, a u Gračanici Ljiljana Šubarić iz iste koalicije dobila je 77,71 odsto.

U Ranilugu pobbedu je odnela Katarina Ristić-Ilić sa Srpske liste pobedila je, kako navodi prištinska Koha, bez premca, a u Partešu Dragan Petković sa Srpske liste dobio je 75,20 odsto glasova.

U Klokotu je Srpska lista Vladan Bogdanović dobio 41,45 odsto, dok je GI SNS Strahinja Spasić dobio 36,14 odsto, pa će u ovoj opštini biti održan drugi izborni krug.

U Severnoj Mitrovici Milan Radojević dobio je 91,33 odsto glasova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

13 h

Podeli: