Prebrojani glasovi u 30 opština, ubedljiva pobeda Srpske liste

Centralna izborna komisija završila je prebrojavanje izbornih glasova u 30 kosovskih opština.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ roibu
Ilustracija: Depositphotos/ roibu

Prema prvim preliminarnrim podacima uočiljiva je ubedljiva pobeda kandidata Srpske liste, dok će drugi izborni krug od 10 srpskih opština biti održan samo u Klokotu, gde je kandidat ove koalicije u značajnoj prednosti u odnosu na svog protivkandidata Strahinju Spasića.

U Leposaviću je kandidat Srpske liste Zoran Todić, po podacima CIK pobedio sa 97,85 odsto glasova, a u Novom Brdu Saša Milošević iz iste koalicije sa 64,09 odsto glasova.

Dalibor Jevtić, potpredsednik Srpske liste pobedio je u Štrpcu sa 59,36 odsto glasova, a u Zubinom Potoku Srđan Vulović takođe kandidat Srpske liste dobio je 83,49 odsto glasova.

U Zvečanu je pobedu odneo Dragiša Milović, Srpska lista, sa 98,45 odsto, a u Gračanici Ljil?ana Šubarić iz iste koalicije dobila je 77,71 odsto.

U Ranilugu pobbedu je odnela Katarina Ristić-Ilić sa Srpske liste pobedila je, kako navodi prištinska Koha, bez premca, a u Partešu Dragan Petković sa Srpske liste dobio je 75,20 odsto glasova.

U Klokotu je Srpska lista Vladan Bogdanović dobio 41,45 odsto, dok je GI SNS Strahinja Spasić dobio 36,14 odsto, pa će u ovoj opštini biti održan drugi izborni krug.

U Severnoj Mitrovici Milan Radojević dobio je 91,33 odsto glasova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu