Kurtijev debakl

Stranka kosovskog premijera Aljbina Kurtija podbacila na lokalnim izborima na tzv. Kosovu.

Izvor: Kosovo online
Podeli
 EPA/VALDRIN XHEMAJ
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Pobeda Srpske liste u svih deset srpskih opština; Kurti se krio od novinara

Kurtijeva stranka loše je prošla čak i u opštinama gde je u februaru na parlamentarnim izobirma imala više od 60 odsto glasova.

Da je Kurti doživeo totalni debakl govori činjenica da od 38 opština u kojima su bili izbori ni u jednoj nije dobio dovoljan broj glasova za pobedu u prvom krugu.

Istovremeno, predsednik DPK Memlji Krasnići proglasio je pobedu u Južnoj Mitrovici, Uroševcu, Srbici, Kačaniku i General Jankoviću.

U drugi krug idu njihovi kandidati DPK u opštinama Prizren, Glogovac, Vučitrn, Štimlje, Dragaš, Mališevo i Klina, a najverovatnije i Kosovo Polje.

Takođe, Ramuš Haradinaj je izjavio da je ABK pobedila u šest opština, Đakovica, Suva Reka, Orahovac, Klina, Dečani i Junik, a da idu u drugi krug izbora u opštini Istok.

Upitan koga će njegova stranka podržati u drugom krugu za gradonačelnika Prištine, odgovorio je da će o tome odluku doneti predsedništvo Alijanse.

Kurti ostao zaključan u sedištu Samoopredeljenja, nije se pojavio pred medijima

Prema pisanju Ekonomije onlajn mediji su skoro do pred ponoć čekali Kurtija ispred kancelarija Samoopredeljenja u Prištini, međutim on je odlučio da se ne pojavi.

Iz Samoopredeljenja na konferenciji za novinare pojavila se Fitore Pacoli.

Za razliku od Kurtija, lideri ostalih stranaka, Ljumir Abdidžiku iz DSK i Memlji Krasnići iz DPK, kao i lider ABK Ramuš Haradinaj, oglasili su se i predstavili najnovije informacije koje su njihove stranke dobile sa terena.

Abddžiku je sinoć najavio da će otići u Podujevo da proslavi pobedu tamošnjeg DSK, mada se pobednik trke za gradonačelnika još ne zna, jer postoji tesna trka između DSK i Samooopredeljenja.

Krasniki je rekao da je DPK već pobedila u pet opština bez drugog kruga, dok u drugom krugu izbora očekuju pobedu u još sedam opština.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu