Objavljena slika policijske grupe Mangusta: Hrkalovićeva ih okupila zbog mafijaških klanova, a pratili Vučića

Fotografiju članova policijske radne grupe "Mangusta" koju je okupila Dijana Hrkalović dok je bila državna sekretarka u MUP-u kao udarnu vest su objavili mediji

Izvor: B92, Blic
Podeli
Printskrin: Youtube/MUP Republike Srbije
Printskrin: Youtube/MUP Republike Srbije

"Mangusta" je formirana da bi pratila pripadnike dva najmoćnija mafijaška klana u Srbiji u to vreme – škaljarskog i kavačkog, piše "Blic". Po preporuci Dejana Milenkovića Bagzija, tada načelnika Službe za specijalne istražne metode (SSIM) Uprave kriminalističke policije, za glavnog operativca grupe je iz gradske policije doveden Coka Damjanović.

Izvor "Blica" tvrdi da su "Mangustom" upravljali Dijana Hrkalović, Bagzi Milenković, Coka Damjanović i Nikola Begović, šef odseka u Službi za specijalne istražne metode. Dok su oni nominalno organizovali praćenje Škaljaraca i Kavčana, u to vreme ubijeno je najmanje četvoro ljudi koji su se vezivali isključivo za škaljarski klan.

"Policija prati čoveka i ne vidi da je neko prišao i ubio ga, nisu snimili, nisu slikali. Kako je to moguće da se desi?! Da se desilo jednom i hajde, moguće je, ali da se desi dva ili više puta, to ne mogu da poverujem", rekao je letos predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Tako su 2018. godine ubijena trojica pripadnika Škaljaraca - Vladimir Popović Pop, Dragoslav Miloradović i Siniša Milić - i advokat Dragoslav Miša Ognjanović, koji je branio osobe bliske tom klanu. Svi su ubijeni dok su formalno bili na merama, što u prevodu znači da je neko pustio ubice da slobodno urade posao.

Izvor dodaje da se osnovano veruje da je grupa najbližih saradnika Dijane Hrkalović u MUP Srbije koristila radnu grupu "Mangusta" da bi organizovala prisluškivanje predsednika Vučića. Sve informacije sa mera, iz pratnje i sva snimanja išli su preko Bagzija Milenkovića direktno na ruke Dijani Hrkalović.

Za slušanje Vučića u grupi "Mangusta" bila je zadužena jedna ženska osoba čiji identitet je, kako "Blic" saznaje, poznat istražnim organima. Njen posao je bio i da otkuca transkripte Vučićevih razgovora. Transkripti bi zatim preko Bagzija Milenkovića završavali na stolu Dijane Hrkalović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu