Drugi krug glasanja za gradonačelnike u Italiji

Italijani su glasali danas na drugom krugu izbora za gradonačelnike u Rinu, Torinu, Trstu i nekoliko manjih gradova.

Izvor: B92

Nedelja, 17.10.2021.

15:48

Drugi krug glasanja za gradonačelnike u Italiji
Foto: Deposit/ ventanamedia

Glasali su nakon što su u prvom krugu ranije ovog meseca populistički kandidati, uključujući gradonačelnika italijanske prestonice, u velikoj meri eliminisani.

Drugi krug izbora održava se u gradovima u kojima nijedan kadidat u prvom krugu nije osvojio više od 50 odsto glasova, piše AP.

U prvom krugu, kandidat desnog centra, Enriko Mišeti, predvodio je sa oko 30 odsto glasova, a iza njega je bio Roberto Goltieri, bivši ministar ekonomije u prethodnoj nacionalnoj vladi levog centra koju je vodio Ðuzepe Konte, osvojio je 27 odsto.

Tokom kampanje, Mišetija, advokata koji je tek počeo da se bavi politikom, proganjale su optužbe za antisemitizam nakon što su se pojavile njegove pisane primedbe o holokaustu.

Nakon negodovanja male italijanske jevrejske zajednice i drugih, Mišeti se izivinio što je povredio senzibilitet Jevreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: