Talibanska vlada obećala pojačanu bezbednost džamija

Talibanska vlada u Avganistanu obećala je da će pojačati bezbednost u šiitskim džamijama nakon drugog napada Islamske države (IS).

Izvor: Tanjug

Subota, 16.10.2021.

14:42

Talibanska vlada obećala pojačanu bezbednost džamija
EPA-EFE/JALIL REZAYEE

IS je preuzela odgovornost za napad u petak u džamiji Fatima u Kandaharu gde su bombaši samoubice ušli u džamiju za vreme molitve i razneli se, piše Rojters.

Šef policije u Kandaharu je rekao da će jedinice biti dodeljene za zaštitu šiitskih džamija koje su do sada čuvale lokalne dobrovoljne snage sa posebnom dozvolom za nošenje oružja.

"Nažalost, oni nisu mogli da zaštite ovo područje, pa ćemo odrediti posebno obezbeđenje za zaštitu džamija", rekao je šef policije koje je na Tviteru objavio portparol talibana.

Od preuzimanja vlasti talibana u Avganistanu, IS je izvela na desetine napda, od malih razmera na talibancke ciljeve do vilikih, poput samoubilačkog bombardovanja u petak i ubijanja civila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: