"Važno je da te oblasti budu očišćene"

Turska se sprema za eventualnu novu vojnu akciju protiv kurdske milicije na severu Sirije, ukoliko razgovori sa SAD i Rusijom ne uspeju.

Izvor: Tanjug

Petak, 15.10.2021.

14:50

Shutterstock/Orlok

Predsednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije ove nedelje da je Ankara odlučna da eliminiše pretnje koje dolaze iz severne Sirije.

Napad kurske milicije YPG u kojoj su ubijena dvojica turskih policajaca bila je kap koja je prelila čašu za turskog presednika i vojsku.

Turska je navela da je policija u sirijskom regionu Azasu bila pogođena navođenim projektilom u nedelju, koji je lansirala YPG iz Tel Rifata, a koji Ankara smatra terorističkom grupom povezanom sa militantima protiv kojih se bore više decenija na jugoistoku Turske.

"Važno je da te oblasti, posebno Tel Rifat iz kojih dolaze napadi protiv nas, budu očišćene", rekao je visoki zvaničnik za Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: