U Međugorju povređene tri hodočasnice

Pripadnici Gorske službe spasavanja i Hitne pomoći Čitluka u BiH imali su danas pune ruke posla na nepristupačnom terenu brda Križevac.

Izvor: B92

Subota, 16.10.2021.

21:39

U Međugorju povređene tri hodočasnice

Tamo je najpre jedna hodočasnica, državljnka Španije, zadobila povrede glave.

Nakon ove intervencije, GSS Čitluk je u 16 časova dobila poziv da interveniše na Brdu Ukazanja kod Medugorja jer je jedna osoba povređena. Na teren je izašlo osam gorskih spasilaca koji su locirali povređenu ženu, a nakon imobilizacije ona je preneta do najbliže saobraćajnice gde je predata Hitnoj pomoći Čitluk, peneo je portal Klix.ba.

Tokom povratka u bazu, spasioci su ponovo pozvani da priteknu u pomoć, ovog puta hodočasnici iz Hrvatske koja je pri padu zadobila povrede.

Ona je locirana, pružena joj je prva pomoć i prevezena je do Hitne pomoci u Čitluku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: