Basta čestitao novom ambasadoru SAD: "Mi imamo prijateljske odnose"

Direktor JKP "Beogradski elektrana" Rade Basta čestitao je postavljenje novog ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristofera Hila.

Izvor: B92

Subota, 16.10.2021.

10:32

Basta čestitao novom ambasadoru SAD:
Foto: Beogradske elektrane

"Želim da vam uputim najbolje želje za uspeh na novoj dužnosti. Republika Srbija i Sjedinjene Američke Države imaju prijateljske odnose i uveren sam da će pod Vašim vođstvom, na obostranu korist dva naroda, naši bilateralni odnosi biti raznovrsniji i prošireni. Republika Srbija je opredeljena za snažniju ekonomsku I naučno-tehničku saradnju sa Sjedinjenim Američkim Drzavama, koje vidi kao strateškog partnera u svim oblastima od zajedničkog interesa, kao i u suočavanju sa različitim izazovima današnjice kao što su klimatske promene i životna sredina. U svetlu 140. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa naših dveju zemalja, takvi primeri istorijskog savezništva trebalo bi da nam posluže kao putokaz za dalji razvoj naših odnosa. Posebno bi istakao mogućnosti za snažniju ekonomsku saradnju i unapređenje bilateralnih trgovinskih i investicionih mogućnosti između Republike Srbije i Sjedinjenih Američkih Država, u podršci privlačenja investicija američkih kompanija sa akcentom na sektor energetike ali i mogućnostima za poboljšanje poslovnog okruženja i unapređenja trgovinskih odnosa dveju zemalja", stoji u čestitki,

"Vaša ekselencijo, primite još jednom najsrdačnije čestitke povodom početka obavljanja vaše dužnosti i želim vam svu sreću u obavljanju Vaših budućih radnih zadataka".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: