Američki multimilioner osuđen na doživotnu kaznu - zbog ubistva najbolje prijateljice

Kalifornijski sud osudio je imućnog naslednika nekretnina, Roberta Dursta na doživotnu kaznu bez mogućnosti pomilovanja.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

15:18

Američki multimilioner osuđen na doživotnu kaznu - zbog ubistva najbolje prijateljice
EPA-EFE/Myung J. Chun / POOL

Osuđen je zbog ubistva svoje najbolje prijateljice Suzan Berman 2000. godine.

Durst (78) je lošeg zdravlja, i tokom saslušanja na sudu u Los Anđelesu sedeo je u invalidskim kolicima, neobrijan, raščupan i vidno utučen, piše Rojters.

Durst, multimilioner čiji je deda osnovao vodeću kompaniju za nekretnine u Njujorku, dugo je bio osumnjičen, ali nikada optužen, za nestanak svoje supruge Ketlin Mekkormak, koja je nestala u Njujorku 1982. godine.

Suzan Berman, najbolja Durstova prijateljica i rođaka njegove supruge Ketlin Mekkormark na saslušnju zbog njenog nestanka rekla je da bi "Durst treblo da kaže gde je Ketlino telo kako bi njena porodica mogla da je sahrani".

Kasnije je porodica Suzan Berman izrazila kajanje u njeno ime, jer su dokazi sa suđenja ukazivali na to da je pomagala Durstu u pružanju lažnog alibija.

Durstu se sudilo samo zbog ubistva Suzan Berman (55) koja je ubijena u svojoj kući na Beverli Hilsu.

Tužioci su tvrdili da je Durst ubio Suzan jer se bojao da će ona otkriti vlastima šta zna u vezi sa Ketlinim nestankom, a porota ga je proglasila krivim za posebne okolnosti čekanja i ubistva svedoka, koja nose doživotnu kaznu bez mogućnosti uslovne slobode.

Sudija Višeg suda Mark Vindam, koji je izrekao kaznu je takođe odbio zahtev za novo suđenje, rekavši da postoje "ogromni dokazi o krivici" koji su višestruko dokazani.

Suđenje je usledilo šest godina nakon što je Durst priznao krivicu u dokumentarnoj seriji "Džink" na HBO televiziji, kada je nakon intervjua ušao u kupatilo sa još uvek uključenim mikrofonom na sebi i prokomentarisao "Šta dođavola? Jesam li? Sve sam ih ubio, naravno".

Durstu se sudilo samo zbog ubistva Suzan u Kaliforniji, ali tužioci su tvrdili da je ubio tri osobe, njegovu suprugu, Suzan i komšiju u Teksasu koji je otkrio njegov identitet kada se Durst krio od zakona.

Durst je ranije bio oslobođen optužbe u Teksasu uprkos priznanju da je raskomadao muško telo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: