Novi sukob Azera i Jermena, šestorica vojnika ranjena

Azerbejdžanske snage ranile su šest jermenskih vojnika u enklavi Nagorno Karabah koja je bila u središtu rata dve zemlje prošle godine, saopšteno je danas.

Izvor: Beta
Podeli
 SIPAN GYULUMYAN / ARMENIAN DEFEN
SIPAN GYULUMYAN / ARMENIAN DEFEN

Prema jermenskom izaslaniku za ljudska prava Ramanu Tatojanu dvojica ranjenih vojnika su u kritičnom stanju.

Incident se dogodio blizu sela Nor Čen u Nagorno Karabahu u blizini položaja oružanih snaga Azerbejdžana, napisao je on na Fejsbuku i dodao da je takođe pucano u pravcu više drugih mesta.

"Prisustvo azerbejdžanskih oružanih snaga blizu jermenskiih mesta predstavlja pretnju za bezbednost i mir stanovništva i kršenje njihovog prava na život", ocenio je on.

Azerbejdžan nije za sada reagovao na te optužbe. Baku je javio juče da je poginuo jedan azerbejdžanski vojnik, na koga je pucao jermenski snajperista u Nagorno-Karabahu.

Istog dana su se ministri spoljnih poslova sastali u Minsku da razgovaraju o smirivanju tenzija.

U jesen 2020. godine u Nagorno Karabahu vođen je šestonedeljni rat Azerbejdžana i Jermenije, u kome je poginulo više od 6.500 ljudi.

Sukob je završen teškim porazom Jermenije i potpisivanjem primirja uz rusko posredovanje prema kome su Azerbejdžanu date teritorije koje je tražio od početka prvog rata dve strane početkom 1990-ih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu