Samoubilački napad na šiitsku džamiju u Kandaharu; najmanje 41 osoba poginula VIDEO/FOTO

Najmanje 41 osoba poginula je danas tokom molitve u u samoubilačkom napadu na šiitsku džamiju u Kandaharu na jugu Avganistana, nekada glavnom uporištu talibana.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

11:26

Samoubilački napad na šiitsku džamiju u Kandaharu; najmanje 41 osoba poginula VIDEO/FOTO
Tanjug/AP Photo/Abdullah Sahil

Svedoci su rekli da je nekoliko eksplozija pogodilo najveću džamiju u Kandaharu, drugom po veličini gradu u zemlji, tokom velike molitve petkom.

Snimci u prilogu ovog teksta mogu da sadrže uznemirujući sadržaj. "Spremali smo se za molitvu, kada smo čuli pucnjeve. Dvojica su upala u džamiju i pucali na stražare koji su uzvratili. Jedan od njih se razneo u džamiji, a posle toga i druga dvojica ", rekao je Sajed Rohulah , radnik obezbjedjenja u džamiji,za AFP. Ranije danas portparol centralne bolnice u Kandaharu rekao je da je više od 50 ranjenih u eksploziji dovezeno u bolnicu. Slična eksplozija dogodila se pre nedelju dana u napadu na džamiju u Kunduzu na severu zemlje kada je poginulo najmanje 60 ljudi, za koji je odgovornost preuzela teroristička organizacija Islamska država (ID). Lokalni talibanski zvaničnik potvrdio je AFP -u da se radi o "samoubilačkom napadu" i da je pokrenuta istraga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: