Nemačka poslanica najoštrije osudila: Hitno. Ukoliko podrže Kurtija to će biti fatalno

Poslanica Levice (Linke) u nemačkom Bundestagu, Žaklin Nastić, najoštrije je osudila novu eskalaciju na severu Kosova i Metohije.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

09:19

Nemačka poslanica najoštrije osudila: Hitno. Ukoliko podrže Kurtija to će biti fatalno
Ilustracija: Profimedia

Poručila je da bi bilo fatalno ako bi nemačka vlada, EU i NATO dalje podstakli tako neodgovorno delovanje, time što bi dalje bezuslovno politički i vojno obećali pomoć.

Nastić je, na svom Fejsbuk profilu, napisala da su hitno potrebni međunarodni napor za deeskalaciju. "Novi eskalirajući konflikt na severu Kosova jasno pokazuje da samo nepristrasno posredovanje međunarodne zajednice u okviru UN može obezbediti dugoročno mir I stabilnost u regionu. Teško da je slučajnost da baš sada Aljbin Kurti pokazuje posebno borbeni pristup prema srpskoj manjini da mobiliše svoje nacionalističke pristalice. Bilo bi fatalno ukoliko nemačka vlada, EU i NATO okuraže da ovaj neodgovorni čin nastavljajući da garantuju Kosovu bezuslovnu političku i vojnu podršku”, ocenila je nemačka poslanica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: