Izetbegović bi da u sporni zakon unese Jasenovac

Banjaluka -- Predsednik SDA Bakir Izetbegović veruje da ima rešenje za političku i institucionalnu krizu u BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ ALAA BADARNEH
EPA-EFE/ ALAA BADARNEH

On smatra da bi prvo u institucijama BiH trebalo usvojiti izmenjeni krivični zakon o kažnjavanju negiranja genocida, koje je krajem jula nametnuo bivši visoki predstavnik Valentin Incko, a onda podeti amandmane kojima bi bili zadovoljni Srbi u BiH.

Izetbegović kaže da je lično zainteresovan da se amandmanima predloži izmena izmenjenog zakona, koje bi se odnosile na logor u Jasenovcu. "Usvoje se amandmani za koje je zainteresovana srpska strana, a koji se odnose na Jasenovac. To ćemo podržati, a ja posebno, jer čovjek po kojem se ja zovem je ubijen u Jasenovcu. Ubijena su mi obojica dajdža (ujaka)", naveo je Izetbegović.

Smatra da se na taj način može rešiti ovo pitanje.

"Ako želimo da rešavamo stvari, evo jednostavnog izlaza. Mi moramo usvojiti zakon da bismo ga mogli menjati, dodati amandmane. To je jedini put i to se može uraditi sutra", zaključio je predsednik SDA, preneo je sarajevski portal Klix.

Istakao je i zaključke donesene na sednici Predsjedništva ove stranke, a među kojima je i onaj kojim traže reakciju visokog predstavnika Kristijana Šmita na, kako je navedeno, secesionističku politiku.

SDA, naime, smatra da Šmitovo ćutanje ohrabruje secesionizam

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu