Đukanović: Vlada Crne Gore je pešadija velikosrpskog nacionalizma

Govoreći o aktuelnoj Vladi Crne Gore, Đukanović je rekao da su "oni zapravo pešadija velikosrpskog nacionalizma".

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK
EPA-EFE/IGOR KUPLJENIK

U organizaciji Atlantskog saveza u Crnoj Gori je počeo 2BS Forum na kojem je predsednik Milo Đukanović kazao da se stabilnost njegove zemlje može učvrstiti jedino kroz proces evropskih integracija, ali da predstavlja problem kada sa partnerskih adresa stignu oskudne poruke koje su ozbiljno zamagljivanje evropske perspektive.

Prema njegovim rečima, to daje krila "uspavanom nacionalizmu iz 95-te godine, koji nikada nije odustao uz poruku da je Crna Gora postala nezavisna da bi bila članica Evropske unije i NATO-a".

"Danas prisustvujemo hibridnom ratu protiv Zapada i Evrope a Crna Gora već par godina probija uši upozoravajući na to. Zapadni Balkan je podoban teren zato što Rusija ovde računa na proruske sentimente", naveo je crnogorski predsednik.

Govoreći o nedostatku interesovanje Evrope, Đukanović dodaje i da je kineski kaptital u gradnji crnogorskog autoputa posledica upravo toga što sa evropskih adresa nije bilo podrške za taj projekat.

"Dok EU to shvati život ne može da stane. Mi moramo da se razvijamo i onda dolaze drugi. Naš izbor je EU i NATO", rekao je Đukanović i dodao da je očigledno "da sada neki pokušavaju da urade ono sto nisu uspeli ranih 90-ih".

Vidimo, kazao je Djukanović, da se vraćaju na ideju da bi na Zapadnom Balkanu trebalo napraviti tri homogene, odvojene i uvećane države , što bi trebalo da se dogodi na štetu Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Govoreći o aktuelnoj Vladi Crne Gore, Đukanović je rekao da su "oni zapravo pešadija velikosrpskog nacionalizma".

"Manji potok uvire u veći i zato strategiju državne politike ne može određivati manja nego veća koalicija. Vlada je nefunkcionalna i treba je smeniti jer je njen mandat propadanje Crne Gore. Izlaz vidim kroz bolje razumevanje proevropskih snaga, a iz ovakvog stanja se jedino izlazi kroz nove izbore", rekao je Đukanović.

Kada j reč o podelama, Đukanović smatra da su sva politička savremena društva podeljena, počev od američkog.

Govoreći o događajima na Cetinju, Đukanović je rekao da je pogrešna percepcija da je postojao sukob između države i crkve.

"Ovde nije reč o ugroženosti vere već o zloupotrebi crkve kao jedinog preostalog mehanizma velikosrpske politike", rekao je Đukanović, preneo je podgorički portal Dan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 183 idi na stranu