"Dođu na nogama, izađu u kolicima"; među obolelima i umrlima 90 odsto nevakcinisano

Zamenik direktora Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić" dr Vladislav Vukomanović da je u toj ustanovi trenutno četvoro dece zaražene koronavirusom.

Izvor: B92

Petak, 15.10.2021.

09:01

EPA-EFE/MARKO DJOKOVIC

Istakao je da je njih troje je na respiratorima. Imaju 17 i 15 godina, a najmlađa je beba od pet meseci.

"Tako i u ovom slučaju 17-godišnji dečak koji je gojazan, devojčica od 15, odnosno 16 godina, bez nekih komorbiditeta i petomesečno odojče", kaže Vukomanović za RTS.

"Ono što je loša vest, da ne kažem alaramantna vest, je da deca sada ispoljavaju veoma, veoma težak oblik bolesti. Razmišljanje moje dete sigurno neće da se zarazi nije dobar način razmišljanja. Prvo roditelji vakcinišite se svi, a odobrena je i vakcinacija dece od 12 do 18 godina, posebno za ugrožene grupe bolesnika kod kojih bolest može da bude teška", poručuje doktor Vukomanović.

Sve o koronavirusu u Srbiji i svetu čitajte u live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: