Vučić: Sram vas bilo sve zajedno, misle da smo debili; "Amerikanci su mnogo korektniji"

Beograd -- Predsednik Srbije je gostujući na TV Prva govorio o dešavanjima na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic
Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

"Govorili su da ne smem da uhapsim Dijanu Hrkalović; Hobotnici smo odsekli glavu"

Kako je rekao, pisanje hrvatskih medija o dešavanjima na KiM je izraz nemoći.

Komentarisao je pisanje hrvatskih medija koji su pisali o dešavanjima na KiM u kontekstu da je to haos "koji je bio potreban Vučiću", da je reč o farsi i da se u pozadini stvara RS.

"U tekstu tajkunskog medija u Srbiji koji su preuzeli mediji u regionu jedan je cilj da se sruši Srbija. Da bi bilo jasno, naši momci koji su učestovali u barikadama su se posvađali sa direktorom Trepče Dimkićem, ja sam pokušao da smirim situaciju, grizao sam usnu jer je sve bilo na ivici incidenta, a oni su rekli da ne trpim kad nisam u centru pažnje - to je izraz nemoći", rekao je.

"Oni kažu da mi to odgovara jer hoće da stvori ZSO, pa ja neću to. To mora da se sprovede jer je to dogovoreno", rekao je.

Rusija: NATO snosi odgovornost; Nova poruka Srbije; Kurti: Njegova smena bi bila problem

Uskoro još jedna akcija

"Biće novih mera protiv korone, Krizni štab u nedelju"

Vučić o cenama: Jedem se, trošimo rezerve; "Građani neće plaćati više"

"Povećanje plata i penzija – biće 616 evra, u Beogradu ide na 760"

"Oni će uskoro da proizvedu još jednu ovakvu akciju", kazao je Vučić.

"Oni će da pošalju jedinice u neko albansko mesto da bi rekli da je to borba protiv korupcije i kriminala", najavio je Vučić.

"Došli su do zuba naoružani da bi hapsili "fantu" i "koka-kolu" (pripadnici ROSU). Šta su sve uradili? Sećate se onog voza? Nisu ga nikada ni videli. Počinili smo strašno krivično delo jer smo uputili voz. Drugi put je bilo kada su kidnapovali i bacali na zemlju Marka Đurića da bi rekli "imali su pravu, nije prošao legalno". Ali on jeste prošao legalno. Stranci su to brutalno prebijanje pravdali, za Prištinu me baš briga", rekao je.

"Vi nemate pravo da imate vojsku, gazite Rezoluciju 1244. Oni me otvoreno lažu. Lažu sve nas, misle da su debili. Oni misle da smo mi svi debili i da mogu da nam prodaju tu priču protiv korupcije i kriminala", rekao je.

Kazao je da se na KiM uvek sve radi uz podršku zemalja Kvinte.

"Imam odlične odnose sa Velikom Britanijom i uvek ću da ih želim, ali ne dam da me prave budalom", rekao je Vučić.

Govoreći o poslednjim nemirima u kojima je teško ranjen Srećko Sofronijević, Vučić je rekao da je ispaljeno više od 100 metaka.

"Našli smo im 58 čaura, NATO kalibra 5-56. Iz istog je ubijen Oliver Ivanović. Srbi sa Kosova i Metohije to nemaju", rekao je Vučić.

"Ja da se skrivam pod sto u teškim trenucima, ne pada mi na pamet", rekao je.

Naglasio je da je priča o borbi protiv kriminala i korupcije, zbog čega su navodno specijalne jedinice kosovskih snaga upale na sever Kosova i Metohije u najmanju ruku bezobrazna i da vređa inetligenciju.

"Ja o ovome razmišljam deset godina, ja se time bavim, gledam ih kako lažu i kako varaju. I nije pretnja kad će oni da pobiju naš narod, ali Srbi ako bi pomislili da se brane onda su zlikovci", objasnio.

Rekao je da su u ovom slučaju Amerikanci sto puta korektniji.

"Ovi što su izašli sa saopštenjem da je to divna akcija, sram vas bilo! Možete da budete koja hoćete država", rekao je. O najavama da RS mora da nestane do proleća rekao je da to nije ništa novo. "SDA je to u svojoj programskoj dekalaraciji izneo, nestanak RS. To je bila zvanična deklaracija", rekao je.

"Ako krene nasilje, zaštitite narod"; Vučić: Biću kristalno jasan, mi ćemo da pobedimo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 105 idi na stranu