Kurc: "Nisam robot"

Lider Narodne partije Austrije (OVP) Sebastijan Kurc, koji je podneo ostavku zbog istrage koja se protiv njega vodi zbog korupcije ističe da nije robot.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ARIS OIKONOMOU / POOL
EPA-EFE/ARIS OIKONOMOU / POOL

Povratak u poslaničku klupu

Inače, Kurc se vratio danas u poslaničke klupe, kao šef poslaničkog kluba narodnjaka.

Kurc, koji je prošle nedelje podneo ostavku na mesto kancelara zbog optužbi i istrage u vezi korupcije i mita, položio je zakletvu kao poslanik.

Zbog povratka Kurca u parlament poslanica Irene Nojman-Hartberger, koja je posle izbora dobila njegov mandat, morala je da se povuče iz skupštine.

Povatak Kurca u poslaničke klupe bio je propraćen velikim prisustvom austrijskih i stranih medija, koliko se retko okupi u parlamentu.

Kurc se jutros video porukom obratio građanima i kazao da je u opticaju mnoštvo SMS poruka koje nije on napisao.

Ali, kada je reč o porukama koje je on napisao, rekao je da nije robot, već čovek sa greškama i emocijama, i da danas ne bi napisao neke formulacije koje je tada sastavio.

Ukazao je da se zbog tih poruka izvinio i da se zbog njih kaje. Međutim, podvlači da SMS poruke nisu i nemaju nikakve veze sa bilo kakvim krivičnim delom, te su ciljano puštane u javnost da se nanese šteta OVP i njemu lično.

Kurc je zatražio da se jasno napravi razlika između SMS poruka i optužbi vezanih za krivično delo.

Kada je reč o krivičnim delima kaže da nikada u celom svom životu nije napravio nijedno i obećao je da će kao šef poslaničkog kluba OVP dati svoj doprinos i podržati vladu.

"Nisam kancelar iz senke", ponovio je Kurc u poruci građanima. On je istakao da postoji stabilna vlada, i da su to zaslužili građani Austrije.

Ponovio je da je sprečio koaliciju četiri opozicione stranke, time što je svoju funkciju oslobodio i omogućio da Aleksander Šalenberg postane kancelar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 410 idi na stranu