Rusija: NATO snosi odgovornost; Nova poruka Srbije; Kurti: Njegova smena bi bila problem

Srbi na Kosovu i Metohiji posle brutalne akcije kosovske policije osećaju strah i neizvesnost, javila je reporterka TV Prva sa lica mesta.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.10.2021.

07:05

Rusija: NATO snosi odgovornost; Nova poruka Srbije; Kurti: Njegova smena bi bila problem
Foto: Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Najmanje 10 Srba povređeno je tokom akcije policije, od kojih je dvoje zadržano na bolničkom lečenju. Srećko Sofronijević ranjen je hicem s leđa i operisan je. Njegovo stanje je stabilno i nalazi se na intenzivnoj nezi. Kosovska policija ističe da je akcija usmerena protiv navodnog krijumčarenja robe.

Usled dešavanja na Kosovu i Metohiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao je hitan sastanak sa predstavnicima kosovoskih Srba u kasarni "Stefan Nemanja" u Raški.

On je poručio da je Srbija uz njih.

"Zato sam odmah došao ovde... Srbija i Beograd su uz vas".

Vučić je rekao da ima samo jednu poruku:

"Nisam poput drugih, i nije ova Srbija kao ona nekada. Čuvaćemo mir. Molimo NATO da obavi svoj posao, molim i ljude iz Albanije da nasiljem ne uvode red, a ako to ponovo pokušaju moj odgovor će biti kristalno jasan. U toj borbi u kojoj moramo da štitimo živote dece, ja vam kažem sa sigurnošću, mi ćemo u toj borbi da pobedimo".

Sve u vezi dešavanja na Kosovu i Metohiji iz časa u čas pratite u live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: