Dodik: Poništićemo sve zakone visokog predstavnika VIDEO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik poručio je da će RS poništiti sve zakone koje je do sada doneo visoki predstavnik.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 14.10.2021.

18:38

Dodik: Poništićemo sve zakone visokog predstavnika VIDEO
Foto: EPA/STEPHANIE LECOCQ

Dodik je to rekao posle sastanka sa ambasadorima evropskih zemalja u Istočnom Sarajevu i precizirao da se sastanku odazvalo 15 evropskih ambasadora kojima su zvaničnici Republike Srpske preneli svoje stavove.

"Oni koji nisu došli rekli su da lokacija nije adekvatna, verovatno misle da smo trebali da dođemo na Baščaršiju", rekao je Dodik.

Dodik je kazao da su se saglasili da niko nije protiv teritorijalnog integriteta BiH.

"Donećemo zakone u Srpskoj da su ništavni svi zakoni koje je doneo visoki predstavnik, a to je oko 140 zakona", naveo je Dodik na konferenciji za novinare posle sastanka.

Istakao je da to ne predstavlja secesiju, niti otcepljenje, već upozorenje.

"Evropska komisija neće doneti odluku o sankcijama prema Srpskoj ili nekom pojedincu. Želimo razgovore, ali nismo za to da nam neko preti. Imamo pravo na svoju ustavnu poziciju, i ne može nas niko naterati da prihvatimo nelegalnog visokog predstavnika, ma iz koje zemlje da dolazi", rekao je Dodik.

Kako je naglasio, rata neće biti.

"Nema potrebe da ratujemo, i nijedan cilj nije vredan toga", kazao je Dodik.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: