Bramerc: "Zahvalan sam Vučiću"

Serž Bramerc, glavni tužilac Haškog tirbunala, pozdravio je izjavu Aleksandra Vučića o jačanju saradnje sa BiH u vezi sa predmetima za ratne zločine.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Vučić o slučaju Edina Vranja

"Pozdravljam današnju najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija preduzima korake u pogledu jačanja pravne saradnje sa BiH u vezi sa predmetima za ratne zločine. To je važno za izgradnju poverenja između dve države i podršku pravdi", napisao je Bramerc na Tviteru.

Kako je objasnio, u nedavnim razgovorima sa Vučićem u Beogradu, saglasili su se da hapšenja na graničnim prelazima podrivaju uspešnu saradnju među tužiocima u regionu.

Bramerc je napisao da je zahvalan Vučiću što se bavi tim pitanjem, počevši sa danas najavljenim merama.

"Budući da će se srpski i bosanskohercegovački tužioci za ratne zločine uskoro sresti, od njih očekujem konkretne dogovore o transferu mnogo većeg broja predmeta. Moja kancelarija će nastaviti da radi sa kolegama tužiocima na pomenutim predmetima, uključujući pristup našim dokazima i ekspertizi", napisao je Bramerc.

"Žrtve moraju videti da će osumnjičenim ili optuženim za ratne zločine biti suđeno bez obzira na mesto boravka i da će pravda biti zadovoljena", zaključio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 96 idi na stranu