Vučić o slučaju Edina Vranja

Inicijativa o unapređenju saradnje sa nadležnima u BiH u procesuiranju ratnih zločina na teritorijama naših zemalja je jednostrana inicijativa Srbije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK
Foto: EPA-EFE/ MARTIN DIVISEK

To je rekao predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom posete fabrici "Brose" u Pančevu i naveo da je cilj slanje poruke mira i saradnje.

Vučić je, odgovarajući na pitanje na čemu Srbija insistira u regionalnoj saradnji u procesuiranju ratnih zločinaca, o čemu je danas pre podne imao sastanak, kazao da će naši tužioci razgovarati sa svojim kolegama u BIH, jer je Srbija spremna da bosanskom pravosuđu prepusti slučaj Edina Vranja u formi optužnice.

"To je naša jednostrana inicijativa. Želimo da pošaljemo poruku mira i saradnje ljudima u BiH, pre svega Bošnjacima", ukazao je on.

Prema njegovim rečima, ovim prijateljskim činom će moći svi građani BiH da uđu u Srbiju da se ne plaše od navodnih tajnih optužnica koje nismo imali, jer smo optužnice u potpunosti prepustili nekom drugom.

"To je važna karika u celom regionu. Da li će odgovoriti na to ne znam, ali je važno da mi pokažemo svoju dobru volju. Ako budu umeli da cene dobro, ako ne, onda ništa", kazao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu