EU o ranjavanju Srbina na KiM: "Hitno"

Evropska unija oglasila se povodom akcije kosovske policije u južnoj pokrajini, u kojoj je ranjen jedan Srbin.

Izvor: B92

Sreda, 13.10.2021.

13:27

EU o ranjavanju Srbina na KiM:
Tanjug/AP Photo/Bojan Slavkovic

Šef diplomatije EU Žosep Borelj pozvao je na hitan prekid nasilja i jednostranih poteza na severu Kosova.

Na desetine građana je povređeno kada je kosovska policija upala u Kosovsku Mitrovicu i još nekoliko gradova na KiM. Kosovska policija u jednom trenutku ispalila je šok bombe i suzavac na okupljene Srbe, a u Zvečanu je ranjen Srećko Sofronijević hicem u leđa (36).

Usled tenzija na KiM, predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo bi u 15 sati da se sastane u Raškoj sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Premijerka Srbije Ana Brnabić oglasila se danas povodom incidenata na Kosovu i tražila da KFOR i NATO hitno reaguju i "obuzdaju premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija".

Podsećanja radi, oglasio se i direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, koji je kazao da je ova akcija "još jedna provokacija" premijera tzv. Kosova Aljbina Kurtija.

Pratite iz minuta u minut dešavanja u Kosovskoj Mitrovici u live blogu B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: