Grčka poslala 250 vojnika na granicu

Grčka će pojačati broj stražara na granici sa Turskom, strahujući od povećanog pokušaja ilegalnih migracija zbog krize u Avganistanu, saopštili su zvaničnici.

Izvor: B92

Ponedeljak, 11.10.2021.

21:00

Grčka poslala 250 vojnika na granicu
EPA-EFE/DIMITRIS ALEXOUDIS

Dodatnih 250 oficira pridružiće se, u narednih nekoliko meseci, pripadnicima graničnih snaga kojih je trenutno 1.500.

Oko 800 dodatnih pripadnika granične straže biće takođe angažovano na aerodromima i u regionima u blizini grčko-turske granice.

Grčka je pooštrila svoju migracionu politiku i graničnu policiju u poslednje dve godine, dovršila je izgradnju još 40 kilometara ograde na granici s Turskom i aktivirala novi sistem nadzora, usled zabrinutosti da će pad Avganistana u ruke talibana pokrenuti novi migrantski talas prema Evropi.

Ona je takođe odbacila navode grupa za ljudska prava da potiskuje migrante sa svojih granica i saopštila da je sve što čini u borbi protiv ilegalne migracije u okviru međunarodnog prava.

Grčki ministar za migracije Notis Mitarahi rekao je danas u parlamentu da sve veći broj zemalja EU vrši pritisak na izvršnu komisiju EU-a da donese oštrije mere za odvraćanje migranata.

Grčka, Poljska i Litvanija su među 12 zemalja koje su prošle sedmice poslale pismo Evropskoj komisiji tražeći oštrije mere na spoljnim granicama EU protiv ilegalne imigracije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: