Kad Kim Džong Un "vraća osmeh na lice"

Severnokorejski lider Kim Džong-un pozvao je zvaničnike da se fokusiraju na poboljšanje života građana u uslovima "tmurne" ekonomske situacije.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE-KCNA
EPA-EFE-KCNA

U Pjongjanu su juče održani umetnički performansi, razne svečanosti i vatromet u znak proslave 76. godišnjice od osnivanja Radničke partije Koreje, ali nije bilo velike vojne parade koja se ponekad održavala u takvim prilikama, prenosi agencija Rojters.

Zemlja je suočena sa "velikim zadacima koji imaju za cilj prilagodjavanje i razvoj državne ekonomije" i postizanje ekonomskih ciljeva utvrdjenih na nedavnim sastancima stranaka i vlada, rekao je Kim u svom govoru koji je prenela državna novinska agencija KCNA.

"Jedini način za dinamično napredovanje, uprkos tmurnoj situaciji je da se cela Partija ujedini", dodao je on. Zvaničnici ne bi trebalo da žele privilegije i povlašćeni tretman i “uvek bi trebalo da razmotre da li njihov rad narušava interese ljudi ili izaziva nevolje drugima”, poručio je Kim.

Državni mediji su pokazali kako se Kim obraća u jednoj prostoriji punoj zvaničnika, bez vidljivog socijalnog distanciranja, maski i drugih mera protiv kovida 19. Ova zemlja, kako navodi Rojters, nije prijavila nijedan slučaj virusa, ali je uvela stroga zatvaranja granica, ograničenja kretanja i druge mere.

Ekonomija Severne Koreje bila je pogođena višegodišnjim sankcijama zbog razvoja svojih nuklearnih programa i programa naoružanja, a obline padavine i poplave su takodje uzele danka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 454 idi na stranu