Priština regrutuje nove snage; "Biće najveće ikada"

Iz Prištine stiže nova odluka vlasti o jačanju Kosovskih bezbednosnih snaga.

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.10.2021.

16:02

Priština regrutuje nove snage;
EPA-EFE/ VALDRIN XHEMAJ

Ministar odbrane Armend Mehaj najavio je danas da će uskoro biti otvoren konkurs za do sada najveće regrutovanje za KBS, prenosi Zeri.

Mehaj je rekao da je obavešten o dosadašnjim pritužbama na proces zapošljavanja u Kosovskim bezbednosnim snagama, i obećao transparentnost u prijemu 850 novih regruta, čiji konkurs se očekuje vrlo brzo.

"Čuo sam da je bilo pritužbi na ranije procese prijema u Kosovske bezbednosnosne snage, bilo je sumnji u proces zapošljavanja. Kažem svim mladićima i devojkama da će pod mojim vođstvom postojati pošten, jednak, strog i profesionalan proces zapošljavanja”, rekao je Mehaj u kosovskoj skupštini.

Naveo je da će konkurs za najveće regrutovanje ikada organizovano na Kosovu i Metohiji biti otvoren uskoro, da će ceo proces biti snimljen kamerama, a da će odbor za prijem biti profesionalan i nepristrasan i da će biti birani najbolji kandidati.

Zatražio je da mu se obrate svi oni koji imaju pritužbe i informacije o zloupotrebama u Kosovskim bezbednosnim snagama.

„Ako primetite neprofesionalnost, ako primetite da neko favorizuje nekoga, pošaljite mi podatke, a ja vam garantujem da takvima nije mesto u Ministarstvu odbrane”, naveo je Mehaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: