Komersant: 2030? Malo verovatno

Tokom posete Balkanu šefica EK Ursula fon der Lajen obećala je balkanskim državama budućnost u EU, ali ta obećanja su dočekali sa skepsom, piše Komersant.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 04.10.2021.

11:54

Komersant: 2030? Malo verovatno
jorisvo/depositphotos

Moskovski dnevnik navodi da se njena poseta podudarila sa "početkom rešenja krize na granici Kosova i Srbije", što EU može sebi da pripiše kao zaslugu.

"Ako se jedan od ciljeva balkanske turneje šefice Evropske komisije – deeskalacija na srpsko-kosovskoj granici može smatrati postignutim, perspektiva članstva država regiona u EU posetom nije pojašnjena", piše dnevnik.

List dodaje da je Ursula fon der Lajen verovatno osetila skeptičan stav svojih sagovornika prema uveravanjima o evropskoj budućnosti.

Pozivajući se na evropske diplomatske izvore, Komersant navodi da je malo verovatno da će inicijativa da se do 2030. u EU prime sve balkanske zemlje, koju je uoči samita EU i Zapadnog Balkana predložila Slovenija, biti prihvaćena i da će se na samitu 6. oktobra pominjati konkretni datumi za pristupanje balkanskih zemalja EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: