Oglasio se Kurti: "Počinje nova era"

Premijer tzv. Kosova Aljbin Kurti izjavio je da je srpska strana u Briselu postavila četiri uslova i da oni nisu ispunjeni.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2021.

15:00

Oglasio se Kurti:
EPA-EFE/ERMAL META

On se oglasio prvi put od kada je zvanično postignut dogovor u Briselu dve strane.

Kurti je rekao da je dogovorom utvrđen reciprocitet registarskih oznaka na vozilima.

"S obzirom da će registarske tablice Kosova u Srbiji biti pokrivene državnim simbolom, sve registarske tablice Srbije bez razlike takođe će biti pokrivene svojim simbolom na teritoriji naše države", naveo je on.

Povodom dogovora da specijalne jedinice kosovske policije ROSU napuste Jarinje i Brnjak do 2. oktobra, Kurti je naveo da su one boravile na tim prelazima od 20. septembra kako bi zaštitile prelaze zbog blokade.

"Pošto će oni otići, naša specijalna jedinica ne mora da ostane tamo, ali uvek ostaje spremna da interveniše u bilo kom sličnom kršenju u budućnosti. Naravno, naša granična policija će u budućnosti nametati reciprocitet registarskih tablica", kazao je on.

Kurti je poručio, kako prenosi Klan Kosova, da "sada počinje era kada Srbija počinje da uči i uzvraća".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: