Milačić saslušan zbog nereda na Cetinju: "Apsolutna laž"

Predsednik Prave Crne Gore i poslanik Marko Milačić, saslušan je danas u policiji po nalogu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Depositphotos/Mehaniq
Foto: Depositphotos/Mehaniq

"Teško Crnoj Gori ako treba da je brani Nenad Čanak" VIDEO

Milačić je u izjavi nakon saslušanja precizirao da je saslušan po osnovu krivične prijave podnete zbog toga što je navodno bio neposredni svedok događaja kada je premijer Zdravko Krivokapić preuzeo punu odgovornost i kontrolu događaja na Cetinju, na dan ustoličenja mitropolita-crnogorsko primorskog Joanikija, 5. septembra.

Milačić tvrdi da nikada nije rekao ni napisao da je bio neposredni svedok i da je to, kako kaže, "apsolutna laž". Najavio je da će uzvratiti krivičnim prijavama protiv onih koji su mu tu laž stavili na teret, a to su, kaže, DPS i njen lider Milo Đukanović.

On kaže da je prijava protiv njega zakonski neutemeljena i predstavlja klasičan politički pritisak, pre svega tužioca Katnića, za kojeg kaže da je "politička ispostava" DPS-a Mila Đukanovića.

Reč je, ističe Milačić, o tužilačko-političkoj osveti za politički brodolom koji su doživeli neprijavleni organizatori neprijavljenog skupa na Cetinju 5. septembra, kome su prisustvovovali Đukanović, njegov savetnik Veselin Veljović i tužilac Katnić.

"Poziv GST Milivoja Katnića na današnje saslušanje doživljavam kao klasični pritisak odlazećeg tužilaštva na predstavnike legalno i legitimno izabrane vlasti...", naveo je Milačić u izjavi dostavljenoj i Tanjugu.

On kaže da poziv za saslušanje doživljava i kao svojevrsnu osvetu zbog nedavno podnesene krivične prijave protiv Zorana Lazovića, kojom ga je, kako navodi, optužio za stvaranje organizovane kriminalne grupe, kojoj je obezbedio nesmetani „rad“ na teritoriji Crne Gore.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 190 idi na stranu