Pozdravi od Ursule i Borelja FOTO

Predsednica EK Ursula fon der Lajon pozdravila je današnji sporazum koji su Beograd i Priština postigli u Briselu.

Izvor: B92

Četvrtak, 30.09.2021.

14:02

Pozdravi od Ursule i Borelja FOTO
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO GRAÐEVINARSTVA, SAOBRACAJA I INFRASTRUKTURE/ ÐORÐE KRSTIC/ nr

"Ovo je vrlo pozitivan razvoj situacija nakon mojih sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i premijerom Aljbinom Kurtijem. U pitanju su dobre vesti za ceo region. Dijalog sada mora da se nastavi"”, poručila je Fon der Lajen na Tviter nalogu, koja je boravila u dvodnevnoj poseti Srbiji.

Šef diploamtije EU Žosep Borelj takođe je pozdravio dogovor koji su postigli glavni pregovarači Beograda i Prištine i specijalni predstavnik EU Miroslav Lajčak o prekidanju tenzija na severu KiM.

”I Srbija i Kosovo bi sada trebalo da se konstruktivno angažuju u dijalogu i naprave brzi napredak u normalizaciji odnosa”, napisao je Borelj na Tviteru.

Borelj je ranije naglašavao da je dijalog u Briselu jedino mesto na kome Beograd i Priština treba da rešavaju sva svoj otvorena pitanja, uz ocenu da dve strane treba da rade na stvaranju okruženja pogodnog za pomirenje, regionalnu stabilnost i saradnju, a u korist svojih građana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: