Komandant Kfora iz helikoptera nadgledao prelaze Jarinje i Brnjak VIDEO

Na stranici Kfora na Fejsbuku navedeno je da je, kao odgovor na nedavni razvoj događaja na severu Kosova, ova misija povećala broj patrola na Jarinju i Brnjaku.

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2021.

19:25

Komandant Kfora iz helikoptera nadgledao prelaze Jarinje i Brnjak VIDEO
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

"KFOR zadržava nepristrasno, robusno, agilno i fleksibilno držanje kako bi se nosio sa svim mogućim nepredviđenim okolnostima. General Federići ostaje u bliskom kontaktu sa svim uključenim stranama, kako bi doprineo brzoj deeskalaciji", navodi se u objavi.

Dodaje se da je KFOR i dalje fokusiran na svakodnevnu primenu svog mandata, proisteklog iz rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, "da omogući zaštićeno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: