Opet više od 8.000 inficiranih, preminulo 45 osoba

U poslednja 24 sata u Srbiji je registrovan još 8.171 novozaraženi koronavirusom.

Izvor: B92

Sreda, 29.09.2021.

15:00

Opet više od 8.000 inficiranih, preminulo 45 osoba
Foto: Profimedia

Preminulo je 45 osoba.

Testirano je 24.847 osoba.

Na bolničkom lečenju nalazi se 6.241 pacijent oboleo od kovida, od kojih su 243 na respiratoru.

Od početka pandemije u Srbiji je testirano 5.626.417 osoba, virus je registrovan kod 934.440 pacijenata, a bitku sa koronom izgubilo je 8.187 osoba.

Procenat smrtnosti je 0,88 odsto.

"Kovid propusnice nisu rešenje"

Podsećanja radi, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je danas da kovid propusnice neće rešiti problem rasta broja zaraženih u Srbiji.

Gojković je rekao da trenutno Krizni štab razmatra da li će se uvoditi kovid propusnice i da u okviru razmatranja sagledavaju i iskustva u inostranstvu koja pokazuju da je broj vakcinisanih neznatno povećan.

"Kovid propusnice neće rešiti problem rasta broja zaraženih, a ključno pitanje je da li ćete sa kovid propusnicama naterati ljude da se vakcinišu. Francuska je to uvela, ali se broj vakcinisanih neznatno povećao", kazao je Gojković.

Znala da je zaražena

Doktorka Ivana Stefanović izjavila da je Hitna pomoć u utorak intervenisala u gradskom prevozu zbog žene kojoj je pozlilo i koja je znala da je kovid pozitivna.

"Nije dobra situacija sa koronavirusom. Brojke skaču, ali još više zabrinjava to što smo u utorak u javnom prevozu na uglu Kruševačke i Ustaničke ulice u Beogradu dobili poziv na javnom mestu da je pozlilo nekome u prevozu. Ispostavilo se da žena zna da je kovid pozitivna", navela je doktorka Stefanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: