Tenzije zbog goriva: Britanci se tuku na pumpama

Nestašica goriva u Ujedinjenom Kraljevstvu izazvala je nezapamćene gužve na benzinskim pumpama s kojih dolaze prizori dugih redova nervoznih vozača.

Izvor: Jutarnji list

Utorak, 28.09.2021.

20:22

Tenzije zbog goriva: Britanci se tuku na pumpama
Foto: Profimedia

Višesatno čekanje da se napuni tank neke je osobe posebno iznerviralo pa je zabežen i niz incidenata.

Posebno je napeto bilo u Velingu, u jugoistočnom Londonu, gde je u redu za gorivo jedan vozač nožem pretio drugom vozaču.

Na snimku koji je objavio "Daily Telegraph" vidi se kako jedam muškarac viče na osobu koja je zatvorena u jednom autu i pritom u desnoj ruci drži nož.

U drugom kadru vidi se kako osoba iz auta pokušava da pobegne od nasilnog muškarca koji se baca na haubu automobila pa potom s njega silazi i nogom razvaljuje levi retrovizor na autu.

Londonska policija rekla je da su dobili prijavu o incidentu u ponedjeljak poslepodne, ali da "nisu ušli u trag ni jednom od vozača koji su učestvovali u okršaju".

Iako je reč o posebno nemiloj sceni, za očekivati je da to neće biti poslednji takav slučaj.

Naime, panična kupovina goriva ne jenjava, a sve više benzinski pumpi širom Britanije ostaje bez goriva.

"Daily Telegraph" javlja i da je dosad tokom vikenda zabeleženo više od 250 slučajeva u kojima su očajni vozači natočili pogrešno gorivo u rezervoar, zbog čega su morali da zovu pomoć na putu.

Inače je prosečni broj takvih slučajeva tokomm vikenda - 20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: