Lansirali neidentifikovani projektil, opet

Severna Koreja lansirala je jutros neidentifikovani projektil prema otvorenom moru duž svoje istočne obale, saopštila je južnokorejska vojska.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.09.2021.

07:10

Lansirali neidentifikovani projektil, opet
Tanjug/AP Photo/Lee Jin-man

Južnokorejska vojska nije izdala detaljno saopštenje, ali je japansko ministarstvo odbrane saopštilo da se radi o balističkoj raketi, bez dodatnih objašnjenja, prenosi Rojters.

Saopštenje je usledilo neposredno pre nego što je ambasador Severne Koreje u Ujedinjenim nacijama pozvao SAD da odustanu od neprijateljske politike prema Pjongjangu uz poruku da niko ne može osporiti pravo njegove zemlje na samoodbranu i testiranje naoružanja.

Severna Koreja optužila je Seul i Vašington za "dvostruke standarde", i osudila razvoj naoružanja nastavljajući sopstvene vojne aktivnosti.

Sredinom septembra i Severna i Južna Koreja testirale su svoje balističke projektile nastavljajući trku u naoružavanju i izradu sve sofisticiranijeg naoružanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: