Stejt department Prištini: Jasno smo stavili do znanja

Američki Stejt department kritikovao je kosovsku predsednicu Vljosu Osmani, navode prištinski mediji.

Izvor: Tanjug

Utorak, 28.09.2021.

07:40

Stejt department Prištini: Jasno smo stavili do znanja
EPA-EFE Valdrin Xhemaj

Stejt department je, kako navodi TV Kljan Kosova, Osmanijevoj jasno stavio do znanja da se ne slaže sa načinom na koji je Priština uspostavila reciprocitet za registarske tablice vozila sa Srbijom i slanjem specijalnih snaga na sever Kosova.

Kako prištinska televizija navodi pozivajući se na svoje izvore, nezadovoljstvo načinom na koji su prištinske institucije organizovale akciju na severu, direktno je preneto Osmanijevoj u subotu u Vašingtonu.

"Ova akcija je ugrozila bezbednost", rečeno je Osmanijevoj iz Stejt departmenta, čime joj je stavljen do znanja zvanični stav Vašingtona o najnovijim dešavanjima na severu Kosova, navodi TV Kljan Kosova.

Osmani je prošle nedelje boravila u poseti SAD, gde je na marginama Generalne skupštine UN, održala sastanke sa predstavnicima mnogih zemalja, ali nije zabeležen nijedan sastanak na visokom nivou sa predstavnicima američke vlade.

Donjeta Miftari, savetnica predsednice privremenih prištinskih institucija Vjose Osmani, negirala je međutim, da je američki Stejt department kritikovao Osmani zbog akcija Prištine na severu KiM.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: