Hrvatski državljani će moći da putuju u SAD bez viza

Hrvatski državljani će najkasnije od 1. decembra moći da putuju u SAD bez viza, objavio je potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Izvor: B92

Utorak, 28.09.2021.

16:50

Hrvatski državljani će moći da putuju u SAD bez viza
EPA-EFE/ANTONIO BAT

"Zahvaljujem u ime Vlade RH Robertu Silversu, podsekretaru Ministarstva nacionalne bezbednosti SAD-a , koji me upravo obavestio o službenom ulasku Republike Hrvatske u Program izuzeća od viza.

"Svi hrvatski državljani će najkasnije od 1. decembra moći da putuju u SAD bez viza. Ovo je završetak dugog puta pregovora i evaluacija, ali pre svega nastavak i jačanje strateškog partnerstva naših država", objavio je Božinović.

Božinović je ocenio da izuzeće od viza predstavlja veliko postignuće, potvrdu strateškog partnerstva i poverenja, ali i predanog rada.

"Najveću vrednost ove odluke će osetiti hrvatski građani koji će imati veću slobodu putovanja".

To će takođe, dodao je Božinović, doprineti i ekonomskoj saradnji. Vesti o službenom ulasku Hrvatske u program izuzeća od viza za SAD Silvers je Božinoviću preneo u telefonskom razgovoru.

"Američki sugovornik zahvalio je pritom timovima koji su učestvovali u višegodišnjem predanom radu i zaslužni su za ovo postignuće", kazao je Božinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: