Zaev nudi pomoć BiH

Premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i član Predsedništva BiH Šefik Džaferović kažu da te zemlje vežu zajedničke vrednosti kao što su članstvo u NATO i EU.

Izvor: Beta

Utorak, 28.09.2021.

15:27

Zaev nudi pomoć BiH
Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Kako se navodi, Zaev je na sastanku sa Džaferovićem naglasio da je Severna Makedonija spremna da sa BiH podeli iskustvo pristupnog procesa do punopravnog članstva u NATO.

Zaev je istakao da je poseta člana Predsedništva BiH Severnoj Makedoniji rezultat kontinuiteta izuzetno pozitivnih i tradicionalno bliskih odnosa dve zemlje.

Od posebnog značaja je, dodao je Zaev, to što je ova poseta na Madjunarodni dan Bošnjaka i informisao člana Predsedništva BiH da na sastanak sa njim dolazi sa uvida u poslednju fazu izgradnje mosta "Cvet Srebrenice".

Na sastanku Zaeva i Džaferovića u Vladi Severne Makedonije, kako se navodi, potencirano je da dve zemlje prepoznaju snažne potencijale za unapredjenje ekonomske saradnje i izražena spremnost da produže pripreme za uspostavljanje avionske linije izmedju Sarajeva i Skoplja, koja je prekinuza zbog pandemije kovida-19.

"Zaev i Džaferović su se na satanku složili da Severna Makedonija i BiH imaju veoma bliske veze iz prošlosti i da imaju zajednička opredeljenja i za zajedničku budućnost", navodi se u saopštenju.

Pre sastanka sa Zaevim bošnjkački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, koji je u jednodnevnoj radnoj poseti Skoplju, sreo se i sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: