"Situacija je kritična, moramo da preduzmemo nešto"

U poslednja 24 sata u Srbiji su na koronavirus testirane 26.292 osobe, od kojih je pozitivno 8.467 dok je, nažalost, 45 osoba preminulo.

Izvor: Blic

Utorak, 28.09.2021.

17:43

Foto: Profimedia

Na respiratorima je 251 pacijent.

Ovo je ubedljivo najveći broj zaraženih od početka epidemije. Oboren je neslavni rekord od 1. decembra 2020. godine kada je u jednom danu prebrojano 7.999 pozitivnih kovid testova.

Virusolog i članica Kriznog štaba profesorka doktorka Tanja Jovanović kaže da imamo jubilarni broj zaraženih.

"Mi svi željno iščekujemo da imamo taj sastanak Kriznog štaba i da diskutujemo o trenutnoj situaciji kako bi odlučili šta dalje. Da li da idemo sa propusnicama ili ne. Ja ne bih prejudicirala, sačekala bih pre nego što bi bilo koji komentar dala", kazala je za "Blic" profesorka doktorka Tanja Jovanović.

Dodaje: "Vidimo da je kritična situacija i da mora nešto da se preduzme. Mere postoje, pa kad bi se samo one poštovale bilo bi mnogo bolje. S obzirom na to da se one ne poštuju, onda ne znam šta da kažem. Bez obzira koje mere da se uvedu, ako se ne poštuju, onda je to potpuno besmisleno", zaključila je ona.

Profesorka doktorka Tanja Jovanović ističe da se nada da će ova pitanja biti pomenuta na najavljenoj sednici Kriznog štaba, ali se još ne zna kad će se ona održati.
Foto: EPA-EFE/EFEVAIOS CHASIALIS
Podsetimo da je juče, od ukupno 20.561 testiranog, njih 6.736 bilo pozitivno, dok je nažalost u istom danu 46 osoba preminulo. Na respiratorima je bilo 225 pacijenata.

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da je država spremna da uvede kovid propusnice, ali da su one samo način da se, pre svega mladi, vakcinišu i da propusnice nisu nikakav "magični metak" za rešavanje situacije sa pandemijom kovida 19.

"Mi smo spremili sve za kovid propusnice. Ja ću razgovarati još, da vidim da li ćemo ići na to. Ali, čujem na različitim medijima i od raznih eksperata, različite informacije i poglede na stvari", rekla je Brnabićeva novinarima u Vinči na konstataciju da je pre 16 dana najavila uvođenje kovid propusnica, ali da takva odluka još nije doneta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: