"Da na vlast napokon dođu žene"

Bivši premijer Bugarske lider stranke GERB Bojko Borisov izrazio je nadu da će žene doći na vlast u zemlji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

16:14

EPA-EFE/DIMITRIS TOSIDIS

On smatra da bi žene trebalo da zauzmu ključne pozicije u bugarskoj politici kako bi je „zaboravljeni muškarci“ napustili, aludirajući na predsednika Rumena Radeva.

Političar je učestvovao u Nacionalnoj skupštini organizacije "Žene GERB-a", koja je danas izabrala svoje novo rukovodstvo.

Prema mišljenju bivšeg premijera, "Žene GERB-a" imaju šanse da istisnu muškarce iz partije. Borisov je istakao da bi žene trebalo da zauzmu ključne pozicije u bugarskoj politici kako bi je "zaboravljeni muškarci" napustili, jasno aludirajući na bugarskog predsednika Rumena Radeva.

"Danas smo se okupili ne samo da bismo izabrali rukovodstvo, već i da, nadam se, izbacimo muškarce iz GERB-a i da na vlast napokon dođu žene kako bi muškarci sa velikim egom koji su izgubili dodir sa stvarnošću i skloni su da guraju zemlju u haos - sedeli kod kuće i kuvali", našalio se bivši premijer.

S tim u vezi, podsetio je da većinu glasača GERB-a čine žene i da stoga stranka to pokušava da uzme u obzir u svojoj politici.

Bugarska ima veliki broj ministarki, šefica regionalnih administracija, evroposlanica, a tu su i evropska komesarka Marija Gabrijel, dodao je bivši premijer.

Borisov se osvrnuo i na predstojeće predsedničke izbore. Kako kaže, neće predložiti svog kandidata do poslednjeg trenutka. Predstojeće izbore nazvao je nepoštenim, kao i tehničku vladu koja bi trebalo da ih organizuje.

Takođe je zapretio da će se žaliti Briselu, jer sadašnja vlada, prema njegovim rečima, ne poštuje Ustav zemlje. Istovremeno, on je izrazio ogorčenje zbog činjenice da tehnička vlada naziva sebe uspešnom.

"Bugarska razvojna banka je 2021. godine zabeležila rekordan pad stranih investicija. Direktna strana ulaganja od januara do jula ove godine smanjila su se na 63,7 odsto u odnosu na isti period prošle godine prema modelu upravljanja Borisova", konstatovao je.

Radev: Borisov da prestane da koristi GERB kao štit

Pre obraćanja Borisova, aktuelni predsednik je prokomentarisao je izbore koji će biti održani 14. novembra i pozvao bivšeg premijera da se kandiduje za šefa bugarske države.

"Došlo je vreme da Borisov prestane da koristi svoju stranku kao štit i zaštiti njenu čast tako što će se kandidovati za predsednika. Mislim da bi to bilo ispravno", zaključio je jutros Radev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: