Konzul Srbije u šoku: "Bilo je strašno. Nikad to nisam doživeo"

"Bilo je strašno, ovako nešto sam prvi put doživeo", izjavio počasni konzul Srbije na Kritu Nikos Papadantonakis.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 27.09.2021.

13:10

Konzul Srbije u šoku:
Tanjug/AP Photo/Harry Nakos

Građani Srbije koji borave na ostrvu su dobro posle razornog zemljotresa koji je pogodio Krit. Ovde u Heraklionu ne vide se posledice, ali oko samog epicentra vlasti su uvele posebne mere, kazao je on za Sputnjik.

"Uopšte nije bilo svejedno, apsolutno, u trenutku zemljotresa nalazio sam se u Konzulatu. Bilo je strašno, ovako nešto sam prvi put doživeo. Bio sam u Beogradu u vreme zemljotresa 1999. godine, ali ovo što sam sada doživeo, to nisam doživeo nikad. Šest stepeni Rihterove skale, bio je strašan, strašan zemljotres", kaže Nikos Papadantonakis.

On dodaje da je u kontaktu sa našim turističkim agencijama koje dovode turiste na Krit. Svi su dobro, u delovima bližim epicentru prilično uplašeni.

"Tamo gde je bio najveći udar svi su van kuća. Škole su zatvorene, to je od Herakliona 30 do 40 kilometara. Ovde u samom Heraklionu i na obali Krita vlasti ne zahtevaju tako nešto, ali su i ovde ljudi u strahu", kaže Papadantonakis.

On dodaje da prati situaciju, u kontaktu je sa agencijama na ostrvu i ambasadom u Atini. "Najgore je, nadamo se, prošlo, najvažnije je da nema nikakvih problema sa državljanima Srbije", zaključuje Papadantonakis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: