"Desant" na Krim

Vojne vežbe velikih razmera u kojima se simulira desantni napad, počele su na Krimu, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

11:46

EPA-EFE ROBERT GHEMENT/Ilustracija

Vežbe će trajati tri dana, a u njima učestvuje oko 2.000 padobranaca i preko 100 borbenih i specijalnih sredsava, piše Tass.

Koristiće se i vazdušno-desantna borbena vozila BMD-4M i BTR-MDM "Rakuška".

"Jedinice će vežbati odbranu, tokom koje će izvoditi vežbe gadjanja uživo koristeći strandarno naoružanje borbene opreme zajedno sa protivavionskim i protivtenkovskim raketama, bacačem plamena, artiljerijskim i snajperskim jedinicama", saopštila je pres služba.

Padobranci će sprovoditi manevre danju i noću.

U poslednjoj fazi vežbe planiraju se ofanzivne akcije nanošenja štetu neprijatelju vatrom iz tenkova T-72B3, 2S9 Moma 120mm artiljerijsko-minobacačkim sistemom i haubicama D-30 122mm.

Vežbe takodje uključuju različite vrste naoružanja uključujući jurišne puške AK-12, mitraljeze Peceneg, bacače granata RPG-7D, Mitraljez Kord 12,7mm, rakerni bacač pešadije Shmel RPO-D i snajpersko oružje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: