Ponovo se tresao Krit; Ima žrtava. Na ulicama panika. Turska "na nogama" VIDEO/FOTO

Jedna osoba je poginula, a najmanje 11 je povređeno posle snažnog zemljotres jačine šest stepeni Rihterove skale pogodio je danas Grčku.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

08:24

Ponovo se tresao Krit; Ima žrtava. Na ulicama panika. Turska
Foto: Tanjug/AP Photo/Harry Nikos

Prema pisanju medija, došlo je do urušavanje kupole crkve u mestu Arklohori, te su tri osobe bile zarobljene. Jedna od njih je, nažalost, podlegla povredama.

U međuvremenu, područje krita ponovo je pogodio zemljotres snage 4,8 stepeni Rihterove skale.

"Do sada je jedan čovek poginuo i 11 osoba je hospitalizovano uglavnom sa prelomima", rekao je za Frans pres zvaničnik pres službe Centra za hitnu pomoć. Odmah posle zemljotresa mediji i meštani su javljali da ima samo materijalne štete na starijim zgradama ali dva sata kasnije je zvaničnik civilne zaštite Spiros Georgiu javio da ima jedan mrtav i devet povređenih.

Poginuli i povređeni su meštani Arkolohorija gde su konstatovane brojne štete, rekao je on. Taj zvaničnik je dodao da je devet osoba pretrpelo lakše povrede. Epicentar potresa na dubini od 10 kilometara zabeležen je na 346 kilometara južno od glavnog grada Grčke, navela je Opservatorija iz Atine.

Ministar za civilnu zaštitu Hristos Stilijanides i tim službi za zaštitu od prirodnih katastrofa treba da posete Krit tokom dana, navela je televizija ERT.

Potres je naneo veliku materijalnu štetu, pošto su se urušile zgrade, a ljudi su u panici istrčali na ulice.

Prema nezvaničnim informacijama, dve osobe su zarobljene u ruševinama.

Posle prvog zemljotresa, 10 minuta kasnije usledio je sledeći jačine 3,8 stepeni, a potom je registrovan i potres od 4,6 stepeni na Kritu.

Podsetimo, za B92.net potvrđeno je da na ostrvu borave srpski državljani. Turska je izdala upozorenje na cunami zbog tog zemljotresa, javljaju turski mediji.

Vlasti u Turskoj upozorile su stanovništvo na moguću pojavu cunamija uzrokovanog zemljotresom u Grčkoj, koji bi, kako se prognozira, mogao da pogodi čitav region, prenosi Plus.info.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: