"NATO na Kosovu nema snage da se suprotstavi Vojsci Srbije, ali nije to u pitanju"

Bivši ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac poručio je da "NATO na Kosovu nema snage koje mogu da se suprotstave Vojsci Srbije", piše Kosovo online.

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.09.2021.

13:01

Foto: EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Prema rečima Šutanovca: "Mnogo manje to mogu kosovske snage, tako da nije pitanje da li Srbija ima čime da se suprotstavi, već zbog čega bi to radila".

Šutanovac je na ovaj način odgovorio na konstataciju jednog tviteraša koji je napisao da Vojska Srbije nema čime da pobedi NATO i kosovske Albance.

Na tvrdnju da "NATO paktu treba 15 minuta da preusmeri svoje snage sa Jadrana na Kosovo i da za pola sata može da doleti 100 aviona iz Avijana, kao i da za dan-dva članice NATO koje okružuju Srbiju mogu da pošalju svoje trupe", Šutanovac je rekao da to nije mogući i upitao: "Koja se to vojna operacija izvršava u dva dana i odakle 100 aviona u Avijanu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: