Vučić: Nećemo dozvoliti FOTO

Beograd -- Posvećeni smo očuvanju mira i poštovanju Briselskog sporazuma, ali nikako nećemo dozvoliti poniženje ni Srbije, niti njenih građana, rekao je Aleksandar Vučić.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC

Vučić je primio ambasadore Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i šefa Delegacije Evropske unije, koji su zatražili deeskalaciju krize na severu Kosova i Metohije, saopštila je pres služba predsednika.

Reporter TV Prva sa lica mesta naveo je da su vozila sa diplomata otišla posle sastanka. Reč je o ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i o šefu Delegacije Evropske unije.

Vučić je ovom prilikom ambasadorima objasnio poziciju Srbije, navodi se u saopštenju.

Sastanak je počeo u 13 časova na Andrićevom vencu, a u zgradu predsedništva su pristigli ambasadori Sjedinjenih Američkih Država, Italije, Nemačke, Francuske Velike Britanije, a tu je i šef delegacije Evropske unije.

Tema sastanka je kriza na severu Kosova i Metohije. Kako je ranije najavljeno, o ishodu sastanka javnost će imati prilike da sazna na osnovu zvaničnog saopštenja.

Podsetimo, nakon što su Srbi blokirali administrativne prelaze Jarinje i Brnjak, nezadovoljni yato što je Priština na te prelaze poslala specijalne jedinice ROSU zbog ukidanja srpskih registarskih tablica, ambasadori Kvinte ponudili su predsedniku Srbije predlog za rešenje te situacije, po kojoj bismo, kako je Vučić objasnio, "mi malo popustili, ali bi dobili više".

Međutim, Vučić je rekao da je odbio taj predlog jer je reč o uceni i politici svršenog čina, na šta on ne pristaje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 88 idi na stranu