Glavni pregovarači Beograda i Prištine u sredu u Briselu

Glavni pregovarači Beograda i Prištine, Petar Petković i Besnik Bisljimi, sastaće se 29. septembra u Briselu, potvrdio je portparol EU Peter Stano.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 27.09.2021.

15:55

Glavni pregovarači Beograda i Prištine u sredu u Briselu
Ilustracija: Profimedia

Ovaj sastanak juče je najavio visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Đuzep Borelj koji je pozvao kosovsku i srpsku stranu na deeskalaciju situacije na severu Kosova, odnosno hitno povlačenje specijalnih jedinica kosovske policije i uklanjanje blokada sa puteva u blizini prelaza Jarinje i Brnjak.

Borelj je poručio da je "dijalog uz posredovanje EU i dalje jedina platforma za rešavanje svih otvorenih pitanja između strana, uključujući i ona u vezi sa slobodom kretanja i registarskim tablicama".

"Dolazak glavnih pregovarača u Brisel narednih dana prvi je pozitivan korak. Od ključne je važnosti da oni dođu sa mandatom da razgovaraju o daljem putu i ​​pronađu održiva rešenja koja su u interesu građana", saopštio je Borelj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: